sábado, 27 de junio de 2009

Paraules en el funeral


Moltes gracies a tothom en nom de la nostra mare i de tota la família. Amb la vostra presencia, ens sentim molt acompanyats units en el Adéu a una gran persona. A partir de la tristor per la pèrdua, avui lo que ens toca fer, però, es celebrar la seva vida.

El nostre pare estimat era mes gran que ell mateix. Aquells que el coneixíeu sabeu prou lo que vull dir. Home de conviccions, apassionat i ple de ideals, amb un gran esperit de lluita i una capacitat de treball llegendària. I amb un cor ple de bondat, sensibilitat, senzillesa i generositat.

Era un home de família en el sentit màgic de la paraula. Ens estimava a tots amb una profunditat que no es pot definir per manca de unitats de mesura. En intentar quantificar el seu amor, et ve al cap aquella historia de Sant Agustí dels nens jugant a la platja...

A tots ens va guiar i recolzar. Sempre al costat, en moments difícils era la veu de la crida al combat, a afrontar els problemes amb valentia i determinació, en definitiva a tirar endavant sempre . Sense ell, cap de nosaltres, hauríem arribat a realitzar-nos a la nostra plenitud.

La seva vida professional va ser dedicada a 2 grans passions, la medicina i el seu compromís de millorar les condicions laborals de les persones. Persona extremadament brillant, premi extraordinari de Medicina, va ser el pare de la medicina del treball a Espanya, i va lluitar de manera infatigable tota la seva vida per a eradicar les malalties professionals. La seva passió i el seu compromís envoltava la seva vida i la dels seus sers estimats. La medicina del treball y les malalties professionals era un tema de conversa dominant al voltant de la taula familiar. Per ell la medicina no tenia sentit sense un fort component social. Li va agradava ensenyar i compartir amb extraordinària generositat . Era un gran mestre. Ple d’ Autoritas.

Estimava a la nostra terra, no de manera retòrica, si no que en coneixia la seva geografia i historia de pam a pam, i compartia amb tots nosaltres una visió de futur plena de esperança.
Acabo, avui celebrem una vida rica, profunda, intensa, i molt plena. Ens sentim molt privilegiats de haver-lo tingut com a pare i com a espòs i estem determinats a mantenir viva la seva memòria.

3 comentarios:

  1. EN MEMORIA DEL DR. MANUEL BASELGA MONTE

    En 1983 conocimos al que durante muchos años fue nuestro jefe, profesor, colega y amigo. No sabíamos en aquellos años, de la existencia de la Medicina de Empresa, llamada ahora Medicina del Trabajo, y él nos introdujo a través de la Medicina Preventiva de Asepeyo. Nos alentó a formarnos en una especialidad maravillosa que hemos desarrollado durante años en diferentes ámbitos.

    Nuestro jefe tenía visión de futuro. Cuando en 1995 nació la Ley de Prevención de Riesgos Laborales, nosotros ya llevábamos años trabajando en ello. Tenía un gran sentido clínico, una gran capacidad de análisis y sobre todo, una autoridad innata que le otorgaba su carácter, sus conocimientos y su inteligencia. Aprendimos día a día con él. Nos formamos y formamos a muchos compañeros. Nos introdujo y alentó en la lectura de artículos científicos hasta desgranarlos. Nos enseño a enseñar la medicina desde el punto de vista de la salud laboral y la prevención. Nos enseño a querer al trabajador y a la empresa.

    Han pasado muchos años, hemos crecido, hemos aprendido, y sabemos que nuestros cimientos son firmes, que lo que construyamos no se va a derrumbar. La enseñanza fue la mejor que pudieramos tener. Seguimos en la brecha, formándonos, aprendiendo, enseñando, y hacemos algo nuevo a lo que él siempre nos alentó, publicamos nuestras experiencias y conocimientos.

    Seguirán pasando los años y nuestras vidas, y...... ÉL siempre seguirá siendo nuestro maestro, nuestro jefe.

    Te queremos. Tus discípulos

    Mª Jesús Rodríguez Bayarri y Federico Madrid San Martín

    ResponderEliminar
  2. gracies per publicar aquesta carta, el meu pare esta a les portes de la mort i m´han demanat ke llegegi alguna cosa a la misa, cuan sigui el moment i akesta carta m´ha servit per inspirar-me

    ResponderEliminar